Roermond – Een woning aan de Kitskensdal is dinsdagmiddag door een felle brand in vlammen opgegaan. De bewoner was niet thuis op het moment dat de brand uitbrak. Hij meldde zich later ter plekke, toen de brandweer volop bezig was met de bluswerkzaamheden. Toen duidelijk was dat het om zijn woning ging wilde hij zijn huisdieren in veiligheid brengen, maar vanwege het gevaar hield de politie hem tegen. Zijn twee honden werden later achter in de tuin verscholen in een hoekje gevonden. Zij wisten via een openstaande achterdeur te ontsnappen aan de vlammen.

De hulpdiensten hebben zo’n 20 woningen in de omgeving ontruimd vanwege de hevige rookontwikkeling. Een aantal omwonende waren ten tijden van de brand niet thuis, bij aankomst van de bewoners kon met de huissleutel de nog achtergelaten huisdieren in de ontruimde woningen door de brandweer in veiligheid gebracht.

In de omgeving zijn er na de brand geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten die een acuut gevaar vormen voor de bevolking. Pas toen de rook volledig verdwenen was kon de brandweer de ontruimde woningen vrij gegeven na controleren op aanwezigheid van verhoogde concentraties CO. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend, de getroffen woning is volledig verwoest.