Reuver –¬†Maandagmiddag vertrekt de groep vluchtelingen vanuit de crisisopvang in Reuver naar twee opvanglocaties elders in het land. Een groot deel van de vluchtelingen zijn welkom in Maastricht, de overige groep is welkom in Dordrecht. Dat heeft het COA de gemeente Beesel vandaag definitief laten weten.

Burgemeester Dassen: “Goed om te horen dat er andere gemeenten zijn die zich gemeld hebben, die net als de gemeente Beesel hun steentje bijdragen. We hebben de afgelopen dagen ervaren wat het betekent om zorg te dragen voor 162 vluchtelingen. We konden bouwen op een krachtige gemeenschap die ook in deze tijd heeft laten zien wat Gewoon Samen betekent. 170 vrijwilligers hebben zich gemeld en samen met onze ambtenaren ervoor gezorgd dat alles goed is verlopen. Ik spreek mijn bijzondere waardering uit voor alle betrokkenen.”

Voor de komst van de 162 vluchtelingen was duidelijk dat er twee personen uit Eritrea besmet waren met de huidziekte schurft. Hoewel die goed behandelbaar is werd in de loop van vrijdag geconstateerd dat er ruim negen personen de ziekte hadden. 39 andere personen, allen afkomstig uit Eritrea werden preventief behandeld tegen de huidziekte. Hoe en waar ze de huidziekte hebben kunnen oplopen is niet duidelijk.

De sporthal wordt komende maandag gereinigd en weer ingericht als sporthal. Zodat activiteiten weer hervat kunnen worden die gepland staan in de Schans.