Brandweer informeert over gevaren barbecue

Ondanks de teleurstellende lente is het weer de komende dagen perfect om met de hele familie van een lekkere barbecue te genieten. In Nederland worden jaarlijks 200 mensen opgenomen in brandwondencentra na een barbecue-ongeluk. Let dus niet alleen op jouw biefstuk, maar ook op jezelf! Uit onderzoek van de Brandwonden Stichting blijkt dat één op de vijf mensen spiritus, bio-ethanol of brandgel gebruikt. De Brandwonden Stichting raadt het gebruik van deze middelen ten stelligste af.

Tips om veilig te barbecueën:

  1. Gebruik aanmaakblokjes of een bbq-starter voor het aanmaken van de barbecue. Heb geduld en gebruik nooit spiritus, benzine of brandgel! 
  2. Zet een gieter of emmer water in de buurt om de barbeque snel uit te kunnen maken of om lichte brandwonden direct te koelen. 
  3. Houdt kinderen op een veilige afstand (2meter), ook na het eten blijft de barbecue nog uren heet! 

Houdt deze tips in gedachte als je de barbecue aanmaakt. Meer tips en informatie vind je op de ‘Barbeque veilig pagina‘ van de Nederlandse Brandwonden Stichting.