Roermond – Een vrouw is zondagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand is uitgebroken in haar woning. Door onduidelijke redenen stonden meubels in de woning aan de Venloseweg in brand.

Twee blusvoertuigen en een hoogwerker werden gealarmeerd om de brand te blussen. Nadat de brandweer bij de woning aankwam bleek dat de bewoonster zich nog nabij de vuurhaard bevond. De kennelijk verwarde bewoonster is vervolgens door de brandweer uit de woning gehaald.

Zij is naar het ziekenhuis in Roermond overgebracht omdat zij rook had ingeademd. Omdat het een kleine brand betrof was deze snel geblust. De brandweer heeft vervolgens de woning geventileerd.

De brandweer is met twee blusvoertuigen ter plaatse geweest. De brandweer heeft “stichting Salvage” opgeroepen. Deze stichting is een overkoepelend samenwerkingsverband van verzekeraars om gedupeerden bij brand zo snel mogelijk te kunnen ondersteunen.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Dit zal mogelijk door de politie onderzocht worden. Het schadebedrag in de woning, is eveneens niet bekend.‚Äč

Foto: Fer Traugott