Reuver – Verbaasde gezichten toen een groepje van 10 bewoners aan het Raadhuisplein zich meldde in de raadszaal van het gemeentehuis,  gekleed in een geel hesje, zo meldt de Limburger. Zij willen dat er vaart wordt gemaakt dat er strengere geluidsnormen worden gehanteerd wanneer er een nieuwe vergunning wordt verleend voor evenementen op het plein. Daarmee doelen zij op de grote evenementen die stichting Events4You organiseert op het plein. De bewoners hebben door de evenementen twee weekenden lang overlast, namelijk met Tentfeest in april en de Beachparty in juni.

Bewoner en woordvoerder Emiel Jülicher laat weten tegenover de Limburger dat de overlast te danken is aan de lage bastonen “De ramen trillen in de sponningen. Bij iemand sloeg zelfs een keer de pacemaker op hol” aldus Jülicher. In een gesprek met de burgemeester en betrokken partijen is onlangs toegezegd dat er bij het verlenen van een vergunning rekening wordt gehouden met de belangen van de bewoners. Echter is het nieuwe evenementenbeleid nog niet klaar, het zou wel in een ‘afrondende’ fase zijn.

De bewoners zijn bang dat de organisatie achter de feesten nog snel een vergunning gaat aanvragen om nog een keer op de ‘lichtere’ regels mee te liften. Er zou nog officieel geen vergunning verleend zijn voor het evenement komende april, echter is dit slechts nog een formaliteit. Het komt er dan ook op neer dat de omwonende van het Raadhuisplein de ’trillende ramen’ minstens eenmaal voor lief moeten nemen.

Voor het evenement op 6 april heeft de organisatie Henny Huisman gestrikt met de Soundmixshow. Met als thema Fout maar Goud is het werkelijk voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan de audities.