Reuver – De belangstelling voor documentaire Nao ’t Zuuje over Lex Uiting blijft onverminderd groot. Ook bij bioscoop Luxor in Reuver zal de film tien keer te zien zijn. Eigenaar van Luxor is Joep Caubo, eveneens de eigenaar van CityCinema in Venlo. In die bioscoop zijn alle 32 voorstellingen al uitverkocht.

Vanwege de overweldigende belangstelling ruimt Caubo nu dus ook ruimte voor de film in bij zijn andere bioscoop. De film draait vanaf 18 januari tot en met 31 januari in Luxor volgens het online schema. Ook bij De Nieuwe Scene in Venlo zijn extra voorstellingen van de film.

Nao ’t Zuuje is gemaakt door Rob Hodselmans. Hij volgde vorig jaar tijdens vastelaovend een aantal Venlonaren en vertelt zo het verhaal van het feest. De Prins, Lex Uiting, als centrale carnavalsfiguur, komt tijdens het feest deze hoofdpersonen op verschillende momenten tegen en de impact van vastelaovend op een samenleving wordt steeds duidelijker.

Zaterdag ging de film in première in Theater de Maaspoort. Op NPO3 wordt op 8 februari een verkorte versie van de film vertoont in het programma 3Doc.

**UPDATE** Binnen een aantal uur waren alle voorstellingen uitverkocht. De bioscoop heeft extra voorstellingen ingepland.