Reuver – De A73 is maandagochtend enige tijd afgesloten geweest na een aanrijding in noordelijke rijrichting. Door nog onduidelijke redenen botste een busje met meerdere inzittende achter op een tankwagen, geladen met gevaarlijke stoffen. Na de klap raakte de bestuurder van het busje de macht over het stuur kwijt en kwam tegen de midden geleider tot stilstand. Het verkeer vanaf Reuver richting Belfeld werd kort daarna volledig afgesloten door de hulpdiensten.

In het busje zaten meerdere personen, een daarvan raakte dusdanig gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, de andere werden ter plaatse behandeld/gecontroleerd.

Na een controle door de chauffeur van de tankwagen en de brandweer werd vastgesteld dat de tankwagen enkel beschadigd was op de randbescherming en verlichting, de gevaarlijke inhoud bleef beschermd. De wagen was geladen met Natriumhydroxide, dat is zeer corrosief en kan ernstige brandwonden veroorzaken. De tankwagen is onder politie begeleiding naar de eerst volgende afrit gebracht.

Na ongeveer een uur werd de snelweg weer deels vrijgegeven, na het bergen van het busje kon de gehele snelweg weer vrijgegeven worden. Doordat de aanrijding in het begin van de ochtendspits gebeurde, ontstond er snel een lange file tussen Reuver en Swalmen. Sluipverkeer dat de N271 gebruikte zorgde voor enig oponthoud in het centrum van Reuver.


Foto’s: AVLimburg