Haelen – De brandweer is maandagavond massaal uitgerukt naar een leegstaand pand aan Napoleonsweg. In het pand, dat voorheen werd gebruikt als seksclub, zou in een deel brand zijn uitgebroken. Bij het arriveren van het eerste blusvoertuig van de Roggelse brandweer, werd meteen groot alarm geslagen toen zij zagen dat een deel van het dak in lichterlaaie stond.

De brandweer kon niet meer doen dan vanuit buiten blussen, het zou te gevaarlijk zijn om het pand te betreden. Later sloeg het vuur over op de rest van het pand, de brandweer liet dat gecontroleerd uitbrandden. Diverse korpsen uit de regio rukte uit naar de brand, zo waren er eenheden van Roermond, Venlo, Kessel, Panningen, Baarlo en Heythuysen.

De eigenaar van het pand is boos op de brandweer, die verklaarde tegenover de Limburger dat het pand niet verzekerd is omdat het leeg staat. Nadat een deel van het pand al deels ingestort was, stopte de brandweer met blussen. Een woordvoerder laat weten dat zij dit deden om de brand de tijd te geven om verder te ontwikkelen, zodra er nieuwe openingen vormde door uitslaande vlammen konden zij daardoor blussen.

De Napoleonsweg was vanwege de brand lange tijd afgesloten voor verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, team brand onderzoek van de Brandweer wil de oorzaak achterhalen.