Reuver – De groepen 5 en 6 van basisschool Bösdael beleefden op donderdagochtend 20 februari een leuke, sportieve en leerzame ochtend. Dit in het kader van het traject; KERNgezond.

Tijdens KERNgezond staat gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag centraal. Al deze drie aspecten kwamen deze ochtend aan bod. De ochtend was opgedeeld in vier onderdelen.

Gezond bewegen: PUUR JIJ Leefstijlcoach Kim Heynen was aanwezig om samen met de kinderen te bootcampen. Allerlei leuke sportieve oefeningen kwamen voorbij waar de kinderen enthousiast aandeelnamen. Verder werd er buiten een ware stokpaardenrace gehouden.

Gezonde voeding: Als derde onderdeel maakten de kinderen een heerlijk en gezond gerecht. Elk kind maakte een eigen ‘broodsushi’. Na het snijden van de groenten werden deze in een boterham met zuivelspread gerold en in stukken gesneden zodat ieder zijn eigen stukjes sushi had. Daarnaast speelden de kinderen een suikerquiz waarbij er geraden moest worden hoeveel suikerklontjes er in enkele dagelijkse producten zit.

Gezond gedrag: Bij alle onderdelen moesten de kinderen goed samenwerken en goed luisteren naar elkaar, maar ook sportief met elkaar omgaan om tot een goed resultaat te komen. Een erg leuke en sportieve ochtend waar de kinderen zichtbaar van hebben genoten.