Reuver (inzending) – Reeds meerdere keren vonden in Reuver Limburgse Kampioenschappen (of te wel Regiokampioenschappen Limburg) plaats. Dit jaar strijden op 24 en 25 februari de beste Limburgse springcombinaties in de rijhallen van HSV De Paardenvriend aan de Bergerhofweg in Reuver om de 5 Limburgse titels.

Bezoekers kunnen gelet op het sterk deelnemersveld rekenen op een attractief programma, want de allerbeste Limburgse springruiters en amazones komen in actie. De lat wordt (letterlijk) hoog gelegd want in deze regio bruist het van de paardensporttalenten. In het Limburgse land staan ieder jaar veel concoursen op de kalender. Alleen de besten hebben zich geselecteerd voor het kampioenschap in Reuver.

Er zullen verdeeld over de twee dagen ongeveer 225 combinaties in actie komen, waaronder de Reuverse deelnemers Dominique Killaars, Minouk Franssen, Nadine Latiers, Hay van Wijlick, Leon van Wijlick, Danny Franssen en Whitney Stinges. Zij zullen op voor hen bekend terrein natuurlijk hun allerbeste springkunsten gaan vertonen.

Het kampioenschap begint op zaterdag om 12.00 uur met de zwaarste klasses Z en ZZ, waarna het L. Op zondag wordt om 10.00 uur gestart met de klasse M, waarna het B.

De klasses Z, ZZ en M worden verreden over 2 manches waarna de foutloze combinaties met elkaar afkampen in een barrage. De klasses B en L worden na één manche beslist met een barrage. In de klasse B zal een gastjury mee de uitslag bepalen. We verwachten een heftige strijd, waar een tiende van een seconde doorslaggevend kan zijn. Publiek is van harte welkom, de toegang is op beide dagen gratis.