Reuver / Blerick – De politie heeft woensdagmorgen 5 personen aangehouden vanwege een groot onderzoek naar afpersing, vals geld en drugs, daarbij is ook een persoon uit Reuver aangehouden. In de zomer van 2019 startte de politie een onderzoek na een afpersingszaak waarbij een jongen werd gedwongen om geld van zijn rekening te halen. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten vals geld gebruikten om via internet telefoons te kopen. Het onderzoek leidde naar de vandaag aangehouden verdachten.

De bewoner van een woning in Blerick is aangehouden als hoofdverdachte in een onderzoek naar afpersing en vals geld. De vier andere personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de afpersing of vanwege de aanwezigheid van verdovende middelen. Bij huiszoeking in twee woningen trof de politie 7,5 kg amfetamine, 2,5 kg XTC tabletten, een geldbedrag en een hoeveelheid hennep aan.

In totaal hebben twaalf benadeelden bij de politie aangifte gedaan van het ontvangen van vals geld voor hun telefoon die ze via internet hadden verkocht. De gedupeerden wonen in Brabant en Limburg. De politie verdenkt de hoofdverdachte, de vrouw uit het Vastenavondkamp en de man uit Reuver van betrokkenheid bij de bedreiging en de aankopen met vals geld.

De politie sluit niet uit dat er meerdere personen slachtoffer zijn geworden van de werkwijze van deze verdachten. De oproep aan gedupeerden, die hun telefoon via internet te koop hebben aangeboden en vals geld ontvingen als betaling, is dan ook, dit alsnog te melden. De politie is bereikbaar via 0900-8844.