Offenbeek – De brandweer is maandagmiddag met meerdere blusvloertuigen uitgerukt naar een woning aan de Industriestraat vanwege een woningbrand. Vanwege de inzet van hulpverleningsvoertuigen was de Industriestraat afgesloten tussen St. Annastraat en de St. Theresiastraat.

Met een hoogwerker heeft de brandweer deel van het dak verwijderd om het vuur vanuit buiten te kunnen bestrijden. Onduidelijk wat er in brand heeft gestaan, de bewoners van de woning waren bij het uitbreken van de brand niet aanwezig laat een woordvoerder van de brandweer weten. De voorlichter spreekt over een behoorlijke brand op de bovenste verdiepping die werd bemoeilijkt door een houtenvloer en een vlizotrap die de verdiepping scheidde. Eerste manschappen van de brandweer hebben een hond in veiligheid gebracht, twee aanwezige katten zaten veilig in de berging.

Afhankelijk van de rook/roet- en waterschade zal bepaald worden of de getroffen woning bewoonbaar is. Stichting Salvage is aanwezig namens de verzekeraars om het verloop en herstel en eventuele opvang te begeleiden.