Roermond – Tegen de klok van 2 uur werd een brand ontdekt bij voormalig club YingYang aan de Heinsbergerweg. Bij aankomst van de eerste brandweer eenheden bleek het te gaan om een grote brand die snel uitbreidde. De brandweer schaalde meteen groots op om over voldoende bluswater te beschikken. De brand zou zijn uitgebroken gezien vanaf de straat aan de achterzijde van het complex dat bestaat uit meerdere delen. De brandweer had de brand na uren pas onder controle, nadat de laatste vlammen zijn gedoofd rond de klok van half 6 werd het sein brandmeester gegeven.

Bij de brand kwam veel rook vrij, dat trok in eerste instantie hoog de lucht in, maar door weersomstandigheden sloeg die weer neer in de wijk Donderberg en op de snelweg. De brandweer heeft daar meetploegen heen gestuurd, resultaten daarvan zijn niet bekend. Doorgaans is het advies om uit de rook te blijven, en bij hinder van rook in de woning ramen gesloten te houden en ventilatie tijdelijk uit te schakelen.

Bij het uitbreken van de brand was het pand leeg, en waren er geen personen aanwezig zover bekend. Het pand staat al jaren leeg na een inval door de politie waarbij er verdovende middelen zijn aangetroffen.