Reuver (inzending) – Onder grote belangstelling van enkele middelbare scholen in de regio speelt PUUR Theater Reuver een spraakmakende voorstelling over pesten en treiteren met de titel Spijt! de musical.

Naast de geplande producties in Theater de Garage in Venlo trekt de productie de aandacht van BC Broekhin in Reuver waar eveneens twee voorstellingen worden gegeven. Omdat iedere klas een pestkop kent, iedere klas een meeloper kent en iedere klas slachtoffers kent blijft dit verhaal helaas een zeer actueel maatschappelijk thema. Om die reden stelt College Den Hulster de musical zelfs verplicht voor ruim 125 leerlingen en koos PUUR Theater het College voor de aftrap van dit confronterende verhaal.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0MG-1QAWzok[/embedyt]

 

Spijt! de musical – naar het boek van Carry Slee – is even schokkend als de vraag wat je ertegen kunt doen. De productie onder regie van Yentl Evers is een raamwerk waarbinnen de personages tot verantwoording worden geroepen. Zo begint de voorstelling bij het einde, het euvel is geschied. De vertelster van het verhaal neemt zowel spelers als bezoekers met slechts enkele decorattributen mee in de gebeurtenissen die vooraf gingen. Wat had je kunnen doen om te voorkomen dat Jochem na het feest nergens meer te vinden is?

Maar er is ook humor; zo is er de gymleraar Tino die met zijn grapjes veel probeert goed te praten. Maar is dat eigenlijk wel zo grappig?

“Een voorstelling over pesten en treiteren waarbij de bezoeker geconfronteerd wordt met zichzelf. Ben je een meeloper of neem jij het op voor het slachtoffer? Durf jij de confrontatie aan…of krijg ook jij Spijt!”

Deze productie met het hart op de goede plek is een verhaal dat verteld MOET worden.

PUUR Theater Reuver speelt Spijt! maar liefst vier keer:

Zaterdag 7 april 2018 | theater De Garage in Venlo om 20.00 uur
Zondag 8 april 2018 | theater De Garage in Venlo om 14.00 uur

Zaterdag 14 april 2018 | Bc. Broekhin Jenaplan, Parklaan 8c Reuver om 20.00 uur
Zondag 15 april 2018 | Bc. Broekhin Jenaplan, Parklaan 8c Reuver om 14.00 uur

_______________

Meer informatie & tickets: www.puurtheaterreuver.nl/spijt