Roermond / Venlo – De brandweer is maandagavond nagenoeg tegen gelijk gealarmeerd voor twee keukenbranden, de een op de Willem van Criepstraat in Roermond, de ander op de Ruijsstraat in Blerick. In beide gevallen was een pannetje op het vuur de boosdoener dat voor veel rook zorgde.

Bij de brand in Roermond was bij de melding onduidelijk of er nog personen binnen waren, uit voorzorg werd daarom een extra blusvoertuig gealarmeerd, die bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Ook in Blerick werd een extra blusvoertuig gealarmeerd, het gebouw bestond uit meerdere appartementen waar ouderen wonen.

Daarvan werden er 6 appartementen tijdelijk ontruimd vanwege de rook in het complex, in Roermond kon door snel ingrijpen van de brandweer dat voorkomen worden. De bewoners in Roermond, waaronder een baby werden ter plaatsen gecontroleerd door ambulance personeel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. In afwachting dat de woning rookvrij was, konden zij plaats nemen in de brandweerauto om warm te blijven.

Foto: David Dunnaway