Reuver – De gemeente gaat een dwangsom opleggen voor organisaties die op het Raadhuisplein teveel geluid produceren. De burgemeester reageert daarmee op meldingen van overlast van omwonende tijdens evenementen op de markt.

De eerste waarschuwing gaat naar de organisatie achter de feesttent tijdens de carnaval. Bij het verlenen van de verging werd de organisatie er op gewezen dat het volume van de muziek niet overschreden mag worden aldus de Limburger. Na metingen door een extern bureau en meldingen van bewoners bleek dat het volume diverse keren de gestelde norm zou zijn overschreden.

De burgemeester komt nu met een ‘last onder dwangsom’ als de organisatie nogmaals opnieuw teveel geluid produceert, volgt een boete. Die bedraagt 500 euro per overtreding, met een limiet van 5.000 euro. Dassen laat tegenover de Limburger weten dat het haar taak is de balans te zoeken tussen enerzijds een grootschalig evenement waar veel mensen plezier aan beleven en anderzijds het recht van mensen om beschermd te worden tegen geluidsoverlast.

Naast de feesttent met carnaval is de gemeente van plan om de jaarlijkse evenementen van Events4You (Tentfieës en Beachparty) ook een dwangsom op te leggen nadat er afgelopen editie van Tentfieës teveel geluid zou zijn geproduceerd. Tegen het voornemen om die boete in het vooruitzicht te stellen, kunnen de organisaties bezwaar maken.

Het voordeel van het Raadhuisplein is vanwege de centrale ligging ideaal voor evenementen. Het plein is goed bereikbaar met het OV, taxi, fiets en te voet met eenvoudige aansluitingen richting Venlo en Roermond.