Reuver – Het 12-jarige meisje dat samen met haar moeder afgelopen vrijdag werd aangereden door een auto is woensdagavond overleden aan haar verwondingen, zo heeft de politie donderdag laten weten. Ze lag sinds vrijdag met ernstige verwondingen in het ziekenhuis van Nijmegen, naast een gebroken arm had zij ernstig hersen- en beenletsel. Haar moeder had een gecompliceerde open beenbreuk waaraan zij geopereerd moest worden.

Verschillende getuigen hebben gemeld dat er mogelijk een tweede auto bij de aanrijding betrokken was. Na de aanrijding zou er een andere auto namelijk met hoge snelheid zijn weg gereden. De politie laat weten nog vol op met het onderzoek bezig te zijn, alle sporen en getuigenverklaringen worden onderzocht om het beeld compleet te krijgen en kan nog enige tijd in beslag nemen. Heeft u mogelijke informatie of camerabeelden waarop mogelijk iets te zien is en heeft u niet met de politie gesproken? Neem dan alsnog contact op met de politie via 0900-8844.

De bestuurder, een 28-jarige automobilist uit Tegelen werd na de aanrijding verhoord op het bureau en is daarna weer vrijgelaten. Hem kan onder andere dood door schuld ten laste worden gelegd, als uit het politie onderzoek blijkt dat de bestuurder te hard, roekeloos en onvoorzichtig gereden heeft, kan de rechter een maximale straf opleggen van 9 jaar gevangenisstraf en een boete van 20.250 euro.