Reuver – De gemeente stopt met de verkeersproef in het centrum van Reuver, de gemeenteraad stemde op 9 maart unaniem voor de stop. De verkeerssituatie gaat per 16 april terug naar normaal, de parkeerplaatsen aan het Raadhuisplein op de markt blijven wel afgesloten. De gemeente plaatst wel nieuwe bebording om de nieuwe-oude situatie te verduidelijken.

Samengevat:
1. De Rijksweg in het centrum weer tweerichtingsverkeer wordt.
2. Op de Pastoor Vranckenlaan de rijrichting wordt omgedraaid naar de oude situatie. Dat betekent éénrichtingsverkeer vanuit Karel Doormanlaan tot aan de Rijksweg.
3. De Rijksweg weer toegankelijk wordt voor vrachtverkeer in het centrum van Reuver.
4. De parkeerplaatsen aan de noordzijde van de weg voor het gemeentehuis blijven afgesloten.
5. De snelheid en de beleving op de Rijksweg in het centrum wordt gemonitord om te kijken of er (op termijn) maatregelen nodig zijn.

De proef startte begin 2020, en had meteen extra hulp nodig om automobilisten te wijzen op de vernieuwde verkeerssituatie. Nog voor de zomer werd duidelijk dat de proef mislukt is, mede dankzij Corona dat zorgde voor minder verkeersdruk in het centrum. Ook zorgde de proef voor onveilige situatie’s aan de Mariastraat omdat vrachtverkeer geweerd werd in het centrum tijdens de proef. De bewoners gingen in gesprek met de wethouder en overhandigde een petitie.