Reuver – De politie heeft afgelopen weekend een 18-jarige man aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Ook wordt hij verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. De politie viel zaterdagavond in een lopend onderzoek van de AIVD de woning aan de Oude Schans binnen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een zwaar bewapend anti-terreur eenheid.

Tijdens de inval zou ook het mobiel netwerk in de omgeving zijn platgelegd, dit om te voorkomen dat er andere verdachten gewaarschuwd zouden worden. Meerdere omwonende meldde tegenover Ruiver.nl dat bij het binnenvallen er geen mobiele communicatie mogelijk was.

De verdenking is volgens het OM dat de man deelnemer was van een chatgroep op Telegram waarin instructies voor het maken van explosieven en bomgordels gedeeld werden. De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat de man nog zeker twee weken vast blijft zitten.

In Frankrijk is begin april een deelnemer uit de chatgroep aangehouden, omdat er aanwijzingen waren dat deze een zelfmoordaanslag op een kerk wilde plegen. Bij een huiszoeking werd onder andere een zelfgemaakt explosief aangetroffen. In Reuver zouden geen explosieven of wapens zijn aangetroffen.