Roermond – Bij een explosie door een brand op het dak van een woontoren zijn donderdagmiddag meerdere personen gewond geraakt, waaronder een brandweerman. Dat gebeurde tegen de klok van kwart voor twee op het Kazerneplein naast het Outlet Center.

De brand zou zijn ontstaan bij werkzaamheden op het dak. Monteurs waren bezig met het vervangen van het dakleer, bij die werkzaamheden is het gebruikelijk dat er gasflessen aanwezig zijn. Volgens de brandweer stonden er drie gasflessen op het dak, een daarvan zou ontploft zijn.

Door de explosie en de bijbehorende drukgolf verwondde een brandweerman die op het dak was om de brand te blussen. De brandweerman zou door de drukgolf het trappen gat ingeblazen zijn. Andere brokstukken kwamen in de omgeving van de toren terecht, sommige brokstukken tot ruim 200 meter verder. Op straat raakte twee personen gewond nadat zij geraakt werden door brokstukken, alle gewonden konden ter plaatse door ambulance personeel behandeld worden.

De politie zette de omgeving ruim af, ook een deel van de N280 werd afgesloten omdat daar ook brokstukken neer gekomen zijn. Een deel van de woontoren werd ontruimd, onduidelijk wanneer zij terug kunnen naar hun woning.