Venlo – Een grote brand aan de Voltastraat heeft zaterdag meerdere bedrijven verwoest. De brand brak zaterdag einde van de middag uit bij een van de bedrijven, die niet veel later overslaat naar omliggende panden.

Vanwege de aaneengesloten bebouwing van de bedrijven heeft de brandweer moeite om bij de brand te komen. Daarnaast werd het te gevaarlijk voor de brandweer toen er meerdere explosies te horen waren en er twijfel was over mogelijk asbest op een van de panden. Bij de brand kwam veel rook vrij die tot de verre omgeving te zien was. De directe omgeving werd afgesloten voor al het verkeer en kijkers die in de doorgang voor de brandweer belemmerde. Brandweer eenheden uit de gehele regio zijn ingezet bij de brand, ook vanuit Chemelot kwam ondersteuning van het Drone team en een speciale hoogwerker die duizenden liters per minuut over grote afstand kan werpen.

Om over voldoende bluswater te beschikken werd er een grote transportleiding gelegd vanaf een vijver bij Holland Casino naar de brandlocatie. Ook pendelde er meerdere tankwagens van elk 10.000 liter af en aan om hoogwerkers en waterkanonnen te voeden van water.

Tegen de ochtend werd met daglicht pijnlijk zichtbaar wat de brand achter heeft gelaten. In de nacht is al begonnen om de ingestorten gebouwen deels uit elkaar te halen om onderop smeulende resten af te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk, meldt een woordvoerder van de brandweer. Er zijn geen gewonden gevallen. In de loodsen waren volgens de brandweer meerdere bedrijven gevestigd waaronder een installatiebedrijf, een meubelmakerij en een steenbewerkingsbedrijf.