Roermond – Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt nadat handhavers van de provincie naast de Maas controles uitvoerde. Naast de Maas zaten vele tientallen te vissen, bij de meeste waren alle vergunningen in orde, echter bij een controle onder de spoorbrug tussen Roermond en Swalmen hielden diverse vissers zich niet aan de geslotenverklaring voor motorvoertuigen op het gebied tussen zonsondergang en -opkomst. Daarvoor kregen diverse een procesverbaal aangeschreven, en de vordering om hun voertuig buiten het gebied te parkeren, de hoogte van de boete bedraagt 95 euro (exclusief administratiekosten).

Terwijl daar iedereen gehoor aan gaf bleef een dronken man achter, die heeft een bootje van iemand anders ontvreemd en is het water op gegaan. Op het water ontdekte hij dat het bootje problemen had en begon om hulp te roepen. Op het droge volgende vervolgens een hoop verbale bedreigingen richting de handhavers en vervolgens ook gealarmeerde politie. De onruststoker is vervolgens ingerekend en naar het politie bureau overgebracht.

De handhavers van de provincie vervolgende vervolgens weer hun route om controles naast het water uit te voeren.Foto’s: AVLimburg