Roermond – Een rijbewijs krijg je als je volgens het CBR voldoet aan de toelatingsnorm om veilig een auto te besturen. Een Roermondenaar neemt dat niet zo heel nauw, zelfs niet na een aantal bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs. Het in beslag nemen van een auto was alsnog niet voldoende voor de man om rijlessen en examen af te nemen bij het CBR.

Maandag werd door de politie opnieuw actie ondernomen. Agenten waren geïnformeerd dat de man altijd nog rond reed zonder rijbewijs, in de ochtend besloten agenten om te controleren of hij werkelijk gebruik maakte van een voertuig waarvoor een rijbewijs nodig is. Toen bleek dat hij inderdaad dat de man in een auto stapte en wegreed, kreeg de man een stopteken. De man had blijkbaar geen zin en tijd voor weer een boete en inbeslagname van de auto, en reed er vandoor. Een korte achtervolging werd het, stukje verderop verloor de man de macht over het stuur, en kwam in een heg tot stilstand.

De man raakte niet gewond, maar is wel een boete rijker, en mag wel voorkomen bij de rechter. Ook is zijn auto verbeurd verklaard, bij verbeurdverklaring worden de goederen verkocht.

Foto: Politie Roermond