Reuver – De verkeersproef in het centrum van Reuver is mislukt, het gemeentebestuur stelt voor om er mee te stoppen tot na de zomervakantie. Het voorstel wordt maandag in de commissievergadering besproken. De proef die startte op 9 maart geven niet de gewenste cijfers, omdat kort daarna de overheid een intelligente lockdown instelde waardoor de gehele bevolking werd opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Verkeersbewegingen in het centrum liepen daardoor sterk terug, waardoor er geen betrouwbare cijfers zijn om het effect te kunnen meten. Het college wil na de zomervakantie een nieuwe proef houden van drie maanden als het verkeer door de versoepelingen van de corona maatregelen weer op gang is gekomen. De nieuwe proef kost naast extra geld, 19.000 euro, ook een half jaar tot de herinrichting van het centrum is uitgevoerd zo laat de Limburger zaterdag weten.

Andere opties zijn om de proef te laten stoppen op 9 juni zoals gepland, of door loopt tot aan de zomervakantie, om toch nog met goede cijfers te komen nu geleidelijk het verkeer weer op gang komt.