Reuver – Het noodweer heeft afgelopen dinsdagavond voor plaatselijk enorme schade gezorgd, met name in de vogelbuurt rondom de Vinkenstraat. Volgens ooggetuigen zou er een windhoos door de straat zijn getrokken, schade aan de daken en voertuigen is enorm. Zo zou er van verschillende woningen de daken zijn vernield en auto’s forse schade hebben opgelopen door rondvliegende dakpannen.

De windhoos zou vervolgens door getrokken zijn naar de Rijksweg, tussen Belfeld en Reuver zijn diverse flinke bomen omgevallen op het wegdek. De brandweer van Reuver, Belfeld en Roermond is lange tijd bezig geweest in de omgeving om de wegen weer veilig en begaanbaar te maken. Door de duisternis werd het werk tegen half 3 gestaakt, bij daglicht werden de werkzaamheden hervat.

Ook rondom de Vinkenstraat is de brandweer druk bezig geweest om los liggende dakdelen veilig te stellen. Door de hevige wind zouden ook verschillende aanbouwen vernield zijn. Ook een grote notenboom in het Schinderspark moest er aan geloven, die is volgens een omwonende gehalveerd.

Zover bekend zijn er geen personen of dieren gewond geraakt, iedereen kon zich op tijd in veiligheid brengen. Loop van woensdag ochtend zal de schade echt zichtbaar zijn.

Heeft u beelden van stormschade? Stuur ze door naar info@Ruiver.nl, dan kunnen wij dat toevoegen aan een volgend bericht.

Foto’s: Fer Traugott

Foto’s: Olaf Simons