Belfeld/Reuver – De brandweer heeft het donderdagavond druk met meldingen van omgevallen bomen. Na weken lang hete dagen, werd er vandaag de hele dag gewaarschuwd voor lokaal overlast door noodweer. In korte tijd ging het tussen Reuver en Tegelen er hevig aan toe, ook delen van Zuid-Limburg moesten er aan geloven.

Geluk
Op de Koelesweg tussen Belfeld en Reuver een boom op een auto. De bestuurster kon zich zelf in veiligheid brengen, en raakte op de schrik na niet gewond. Over de gehele weg lagen bomen en takken. Veel al afgebroken van verzwakte bomen. De brandweer zal was uren bezig om alles te verwijderen en gevaarlijk afgebroken takken in de bomen los te krijgen.

Op het spoor tussen Reuver en Tegelen vielen meerdere bomen op het spoor, een passagierstrein met 37 inzittende die richting Reuver reed, kon niet op tijd stoppen en ramde een omgevallen boom. De brandweer heeft water aangeboden aan de passagiers en de boom weg gezaagd. Na inspectie door een treinmonteur kon de trein zijn weg terug naar Tegelen voorzetten.


Foto’s: David Dunnaway