Reuver – De eerste euro’s komen al binnen, het publiek is een crowdfund actie begonnen om de organisatie een steuntje in de rug te geven. De organisatie achter de Beachparty, Events-4-You, heeft flink wat extra kosten gekregen bij de afgelopen editie van hun evenement. Zo moesten zij zich vorige week nog tegenover de rechter verdedigen waarom zij een evenement willen houden op het Raadhuisplein in Reuver. Een jurist werd ingehuurd om te voorkomen dat het evenement op het laatste moment door de rechter verboden werd.

Een verrassingsoptreden van Bjorn en Mieke werd daardoor van het programma gehaald om de kosten te besparen. Twee sponsoren maakte het op het laatste moment alsnog mogelijk dat het optreden door kon gaan. Verder ontving de organisatie op beide dagen voor duizenden euro’s boetes omdat zij zich niet aan het geluidslimiet van 80dB (op de eerste gevel) hielden. Omdat het publiek ruim boven het geluid uit kwam werd er voor gekozen om het geluid op te schroeven, gelijk aan het decibel limiet dat is opgenomen in het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente, namelijk 95dB.

Om de organisatie de extra kosten te kunnen verlichten is er een crowdfunding actie opgestart. Naast het betalen van de boetes, hoopt de oprichtster Claudia Hoeve ook extra geld bij elkaar te sprokkelen om ook toekomstige juridische kosten te dekken.

Via de website Doneeldoel.nl hoopt Claudia 7.500 euro op te halen voor de organisatie achter de Beachparty. Klik hier als u net als Claudia de organisatie financieel wilt steunen.