Reuver – Dat de buurt niet blij is met het gefeest op de het Raadhuisplein is al langer duidelijk, zo heeft de gemeente onlangs een nieuw evenementen beleid vastgesteld waarmee overlast voor omwonende beperkt moet blijven. Echter wilde de omwonende op het laatste moment nog de vergunning laten intrekken, maar kregen dat niet geregeld tijdens een rechtszaak, dag voor het evenement. De organisatie moest zich houden aan de oude decibellen norm, namelijk 80dB (op de eerste gevel) in plaats van de ‘nieuwe’ 95dB.

Dat een mensenmenigte bij elkaar een hoop kabaal kan maken zonder muziek is duidelijk, alleen daarop zou de organisatie al in overtreding zijn. De volumeknop werd op beide avonden toch iets opgeschroefd, om de zangers verstaanbaar te houden. Wel met het risico dat bij metingen van de gemeente boetes kunnen volgen.

Hoeveel boetes er zijn uitgedeeld is formeel niet bekend gemaakt, wel dat het om duizenden euro’s gaat. De organisatie komt later met een statement, de vrijwilligers en organisatie wil eerst bijkomen van een drukke week waarvoor ze voor elke bezoeker moeite hebben gedaan.

Het programma bood voor iedere bezoeker een gezellige avond, de organisatie kijkt dan ook tevreden terug naar de opkomst en gekozen artiesten.

 

Gemeten dB’s na het evenement op vrijdagavond, ruim boven de toegestane 80dB