Roermond – De rechter heeft donderdag het verzoek afgewezen om de Beachparty dit weekend te verbieden door de vergunning in te trekken. Omwonende van het Raadhuisplein, waar het evenement te doen is vrijdag en zaterdag, hadden daarom gevraagd bij de rechter in een kortgeding zodat het feest niet door kon gaan. De rechter gaat daar niet in mee vanwege de impact voor de organisatie en bezoekers als 24 uur voor het evenement de boel afgeblazen wordt. Hij stelt tevens dat de gemeente de vergunning heeft verleend omdat ze het feest blijkbaar van belang vindt voor de bevolking en de overlast die het met zich meebrengt aanvaardbaar acht.

Nieuw evenementenbeleid
De buurtbewoners ervaren ieder jaar opnieuw extreme geluidsoverlast, ze maakten bezwaar tegen het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente, dat onlangs is vastgesteld. Ondanks dat er een nieuw evenementenbeleid is opgesteld door de gemeente, moet de organisatie zich houden aan de oude geluidslimieten, dat houdt in 80 decibel plaats van de vastgestelde 95dB. Wel moet de gemeente vier maal het geluid meten tijdens het evenement dat wel is opgenomen in het nieuwe beleid.

Volgende edities
Wat de uitspraak voor gevolgen heeft voor volgende edities van het evenement, is aan de organisatie en gemeente. Zij dienen voor komende evenementen de omwonende en bezoeker tevreden te houden. Om het evenement te verplaatsen naar een andere lokatie is niet vanzelfsprekend, de organisatie liet eerder al weten dat dit kostbaar is, en invloed heeft op de ticketprijs, wat voor vele wellicht een drempel is om dan toch niet te gaan.