Roermond – De Roer- en Swalmertunnel zijn woensdagochtend langetijd afgesloten geweest vanwege een vrachtwagenbrand tussen Roermond en Herten. De vrachtwagen reed naar het zuiden en was geladen met grote rollen papier, toen een van de remmen vlam vatte vlak na de Roertunnel. De chauffeur toen de chauffeur de brand opmerkte zette hij het geheel op de vluchtstrook. De chauffeur koppelde meteen de trailer los van de trekker om die veilig te stellen. De Roertunnel werd meteen afgesloten om te voorkomen dat verkeer zich zou ophopen in de tunnel. Ook de Swalmertunnel werd afgesloten toen het verkeer tussen de tunnels zich begon op te hopen.

De Swalmertunnel werd als eerste vrijgegeven, zodat ingesloten verkeer door kon rijden. Echter stonden die al snel voor een gesloten Roertunnel waardoor er file op de afrit stond om de omleidingsroute te kunnen volgen.

De brandweer van Roermond, Echt en Susteren hadden de brand snel onder controle, echter moest er zwaar geschut aan te pas komen om de rollen uit elkaar te halen om de brand geheel te doven. De uitgebrande trailer kon na het blussen van de rollen weggesleept worden. De brand werd mogelijk veroorzaakt door een vast gelopen rem, waarna het vuur oversloeg op de lading.

Foto: AVLimburg