Roermond – In het buitengebied Maalbroek tussen Roermond en Asenray zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 6 tal emmers gedumpt. Zondagmiddag zagen fietsers de emmers liggen in een graanveld aan de Laatweg en alarmeerde de hulpdiensten. Brandweer van Reuver en een adviseur gevaarlijke stoffen kwamen ter plaatsen om onderzoek te doen naar de inhoud.

Na zorgvuldig controleren en analyseren van de emmers, bleek er geen gevaarlijke stof in te zitten. De inhoud en samenstelling had veel weg van afval uit een keuken van een restaurant. De labels op de emmers, met Grieks ogende benamingen en plaatjes, wezen er al op dat er voorheen augurken in een aantal emmers hadden gezeten. Het afvoeren van vetten en oliƫn uit een restaurants keuken moet normaal via een gespecialiseerd bedrijf gebeuren, wat geld kost.

De eigenaar van de grond, dit geval de gemeente zal nu opdraaien voor de kosten voor het afvoeren van het afval. Doorgaans vinden drugsafval dumpingen plaats met grote vaten met tientallen liters gevaarlijke vloeistof.

Foto: AVLimburg