Reuver – De hulpdiensten zijn zaterdagavond massaal uitgerukt naar het veerpont tussen Kessel en Beesel. Daar zou een persoon te water zijn geraakt, en vervolgens niet meer boven water gekomen. De brandweer ging met duikers aan de Reuverse zijde zoeken omdat de man daar het laatst gezien zou zijn, ook een politie helikopter keek vanaf boven mee.

De brandweer kreeg ook hulp van burgers die met jetski’s en plezierbootjes. De scheepvaart was tijdens het zoeken gestremd en gebruikers van het veerpontje werden verzocht om te rijden als ze de Maas wilden oversteken.

Eerder meldde de politie dat het om een jongen van tussen de 12 en 14 jaar oud zou zijn, maar dat blijkt niet te kloppen. De politie heeft een nieuw burgernetbericht verspreid waarin wordt gevraagd uit te kijken naar de man. Hij droeg een rood shirt en een pet.

De sonarboot pikte een signaal op aan de Kessele zijde waarnaar de hulpdiensten hebben hun materieel verplaatsten. Ook hier vonden brandweerduikers uiteindelijk echter niets. De duikinzet is rond 22.45 uur beëindigd door de brandweer mede door het invallen van de duisternis wat het zoeken bemoeilijkte. De politie neemt het incident verder over.

Zondagmiddag ging de zoekactie verder, de politie is met duikers aanwezig, ook een politie helikopter vloog meerdere rondjes boven de Maas.