Reuver – De Hema dreigt uit het straatbeeld van Reuver, Nederweert en Weert te verdwijnen, dat meldt 1Limburg vrijdag. De drie genoemde filialen worden beheerd door één onderneming die van het hoofdkantoor geen nieuw contract krijgt. Kort gezegd, de filialen mogen niet meer onder de naam van HEMA verder.

Het FD meldt vrijdag dat alle bestuurders van de franchiseorganisatie van Hema, de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB), te horen hebben gekregen dat het winkelcontract is opgezegd.

Hema en de franchisers hebben al jaren ruzie, zoals de kosten van de internetverkopen. Het warenhuis wil dat franchiseondernemers meer gaan meebetalen. Maar dat willen ze niet. De ruzie is zo hoogopgelopen dat beiden partij zelfs tegenover elkaar voor de rechter staan.

Het bedrijf zit al jaren in financiële problemen en is op zoek naar een koper. Die leek het begin dit jaar gevonden te hebben in het Belgische Core Equity. De overname mislukte onlangs, de directie zou de franchiseondernemers daarvoor verantwoordelijk houden.