Roermond – Een korte maar felle brand heeft zondagmiddag twee appartementen aan de Venloseweg dusdanig zwaar beschadigd dat de voorlopig niet bewoonbaar zijn. De brand zou zijn uitgebroken op een balkon op de 3e verdieping.

De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt om de brand te blussen. Omdat het een uitslaande brand betrof in een appartementencomplex heeft de brandweer groot opgeschaald om aandacht aan de brand te kunnen geven maar ook om aanwonenden te evacueren. Toen de brandweer aankwam heeft deze eerst vanuit de voortuin een blussing ingezet waardoor het vuur flink minder werd. De hoogwerker van de brandweer heeft vanuit de lucht de blussing overgenomen en tevens zijn er brandweermensen vanuit de voordeur de brand te lijf gegaan. De brand was daardoor zeer snel geblust.

De brandweer heeft na de brand de appartementen gecontroleerd op opgelopen schade door rook of bluswater. Van de twaalf appartementen is er bij ongeveer vier appartementen zo veel schade aangetroffen zodat de bewoners niet terug naar huis kunnen. De brand is ontstaan op één van de balkons maar de oorzaak is nog onbekend.

Het is niet voor het eerst dat de hulpdiensten massaal uitrukte naar het appartementen complex. In april van 2014 was er in een van de appartementen een gasexplosie op de 5e verdieping. Daar raakte de bewoner van het betreffende appartement gewond, hij zou toen opzettelijk het gaslek hebben veroorzaakt.