Reuver – In de nacht van donderdag op vrijdag is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen nadat hij tegen een ‘botsabsorber’ is gereden. Die absorber reed er vanwege maaiwerkzaamheden op de vluchtstrook. Volgens een van de wegwerkers reed de chauffeur op volle snelheid tegen de absorber “Na de luide klap en gerinkel van rondvliegende brokstukken was het stil, een van de voertuigen verloor door de klap zelfs de complete dieseltank.” Als gevolg van de botsing met het werkvoertuig ontstond een grote ravage op de snelweg.

Na de klap schoten de wegwerkers de gewonde vrachtwagenchauffeur te hulp, gealarmeerde hulpdiensten namen de hulpverlening over, daarbij werd per traumahelikopter een team ingevlogen. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Tunnel dicht
Rijkswaterstaat besloot na het ongeval om de snelweg in noordelijke richting volledig af te sluiten. Om die reden ging ook de Swalmentunnel op slot. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding, de snelweg kan daardoor nog lange tijd afgesloten zijn.

Foto: David Dunnaway