Asenray – De brandweer van Roermond, Reuver en Venlo zijn zondagochtend uitgerukt vanwege een brand in een restaurant De Ridder van Asenrode in Asenray. De brandweer is uitgerukt met meerdere blusvoertuigen naar de brand die gecategoriseerd werd als ‘Grote brand’. Het restaurant kan als verloren beschouwd worden. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond het pand in de gehele lengte in brand.

De explotanten die in het aangrenzende pand wonen met hun huisdieren wisten zich zelf snel in veiligheid te brengen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de woning.

Voor de omgeving van het restaurant wordt een NL-alert uitgegeven vanwege de hevige rookontwikkeling. Buurtbewoners wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Vanwege de rook die door het dorp trok werden diverse meetploegen ingezet om de inhoud van die rook te meten. Rook is altijd schadelijk voor de gezondheid, er zaten geen verhoogde concentraties andere gevaarlijkestoffen in die acuut gevaarlijk kunnen zijn voor de volksgezondheid. Er is tevens geen asbest vrijgekomen. Ook is er niemand gewond geraakt bij de brand.