Reuver – De gemeente Beesel kent veel groen en openbare ruimte waar baasjes graag met hun hond gaan wandelen. Het is echter verplicht om je hond aan te lijnen. Daarom zijn 3 inwoners ruim 2 jaar geleden gestart met een burgerinitiatief om een hondenspeelweide te realiseren.

De gemeente Beesel telt veel hondeneigenaren. Met deze speelweide komen we tegemoet aan de terechte vraag waar de honden vrij kunnen rondlopen.
Op het “greun veldje” aan de Berkenweg in Reuver is inmiddels een stuk grond van 1600 m2 afgezet. Er is een omheining met looppoorten zodat de honden er niet zomaar vandoor kunnen gaan. Een Depo-Dog en een prullenbak zullen nog geplaatst worden door de gemeente.

Terwijl de honden ravotten, kunnen de baasjes een praatje met elkaar maken. De speelweide zal worden uitgerust met banken, wat natuurlijke speeltoestellen zoals bijvoorbeeld houten paaltjes om te slalommen en wat stronken waar ze overheen kunnen lopen en springen.

Natuurlijk horen er ook regels bij. Zo zullen de hondenbezitters zelf de poep moeten opruimen, de speelweide netjes houden en een inschatting maken of de honden met elkaar overweg kunnen. Het gebruik is geheel op eigen risico van de hondeneigenaar.

Op de facebookpagina is na een poll onder de inmiddels ruim 450 volgers gekozen voor de naam ‘Hondenspeelweide ’t Greun Veldje’

De opening is op zondag 8 oktober as. om 11.00 uur. Na afloop zullen er goodiebags worden uitgedeeld onder de hondeneigenaren (OP=OP)