Reuver – Een 6-jarig jongetje is maandag aan het eind van de middag gewond geraakt aan zijn arm toen hij klem kwam te zitten tussen bewegende trappen bij een kermisattractie. Het is niet duidelijk hoe het kindje vast is komen te zitten, wel is duidelijk dat de verwondingen dusdanig ernstig waren dat hij meteen naar het ziekenhuis werd vervoerd en een traumahelikopter ter assistentie gealarmeerd werd. Medewerkers van de attractie wisten hem te bevrijden.

Het gaat om de attractie Cake Walk, meer bekend onder de naam ‘Jimmy’, waar men via een parcours van hindernissen van beginpunt tot eindpunt moeten komen. Volgens getuigen ging het bij de eerste horde al mis. De attractie is vanwege het incident gesloten, het is niet bekend wanneer die weer open gaat. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor omstanders die getuige waren van het incident. Omstanders die graag in contact komen met slachtofferhulp worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

De politie doet technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval, daarnaast zal de Voedsel en Warenautoriteit ook nog onderzoek doen naar de staat van de attractie. Deze instantie onderzoekt onder meer de veiligheid van attractietoestellen op kermissen. Buiten dat het kindje ernstig letsel heeft aan een arm, kon de politie nog niets zeggen over de toestand van het slachtoffertje.

De burgemeester heeft via Sociale media gereageerd op de heftige gebeurtenis in Reuver: “Wij leven mee met ouders en familie en hopen op goed bericht” aldus Petra Dassen.

_DSC4790

_DSC4793

Foto’s: David Dunnaway