Roermond – Tijdens het jaarlijkse korps feest van de brandweer in Roermond zijn twee personen in het bijzonder bedankt voor hun inzet en moed. Zo kregen Patrick Verheyden en Marcel Paulussen een koninklijke onderscheiding uitgereikt van de burgemeester Donders namens de koning. Beide zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beide heren werden in stijl thuis opgehaald door hun oud collega’s met de tankautospuit.

Verheyden maakte van 1989 tot 2015 deel uit van de vrijwillige brandweer van het korps Roermond en de voormalige brandweerpost Swalmen dat in 2012 haar deuren sloot. Op 1 januari 2016 is de heer Verheyden met functioneel leeftijdsontslag gegaan. In de vele jaren dat de heer Verheyden actief is geweest bij de brandweer heeft hij diverse specialiteiten doorlopen.Zo was hij verkenner gevaarlijke stoffen, district-coördinator Waarschuwing en Verkenningsdienst, plotter van de meetplanorganisatie Regionaal Commando Centrum Venlo en penningmeester/secretaris van de personeelsvereniging.

Paulussen maakt sinds 1995 deel uit van de vrijwillige brandweer van het korps Roermond. Daarvoor was hij al lid van de bedrijfsbrandweer bij Philips in Roermond. Als vrijwilliger bij de brandweer is hij doorgegroeid van brandwacht tot hoofdbrandwacht. Daarnaast was hij inzetbaar als chauffeur / pompbediende. Tevens was hij lid van het bestuur van de personeelsvereniging van de post Roermond waarvan de laatste 5 jaar als secretaris. De heer Paulussen verricht ook vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging SVC2000 uit Roermond.