Roermond – De politie heeft vrijdagmorgen een persoon aangehouden die op een schoolplein aan de Kasteel Hillenraedtstraat het vuur heeft geopend met een vuurwapen op een leerling van de betreffende school. Volgens een getuige zouden de twee ruzie met elkaar hebben die ‘opgelost’ moest worden.

Terwijl de leerling beschoten werd, kwam er een docent tussen beide, waarna de politie arriveerde en de schutter werd overmeesterd. Zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en er is niemand gewond geraakt. De politie doet momenteel onderzoek in en rondom de school.

Na zijn aanhouding bleek dat de 16-jarige verdachte een licht geweer, een gasalarm pistool, twee messen en een bijl bij zich had. Bij zijn woning heeft de politie messen, pepperspray en digitale gegevens in beslag genomen.

Vrijdagmiddag hebben de ouders een brief gehad van de school waarin gerept wordt over een ‘veiligheidsincident’ dat zich heeft voorgedaan. Verder staat erin dat er slachtofferhulp beschikbaar is voor leerlingen en ouders/verzorgers die dat nodig hebben. De lessen zijn vrijdag gestaakt. De school gaat maandag weer gewoon open. Ook dan is er extra ondersteuning aanwezig, aldus de brief.

Foto: David Dunnaway