Swalmen – Op de A73 tussen Reuver en Roermond zijn zaterdagavond elf personen gewond geraakt. Rond 20.00 uur viel een kinderquad van een aanhangwagen. Ook de kap die op de aanhangwagen zat raakte op de weg. De auto met aanhanger reed op dat moment over de A73 richting Roermond. Het is nog onduidelijk waardoor de aanhanger zijn lading verloor. De bestuurder van de auto met aanhanger, een 34-jarige man uit Duitsland, is na het ongeval aangehouden.

Van de 11 personen betrokken personen zijn er acht naar ziekenhuizen in Venlo, Roermond, Heerlen en Nijmegen gebracht. Twee personen konden na behandeling naar huis. Zes personen zijn opgenomen. Een van de slachtoffers is ernstig gewond.

De A73 werd in beide richtingen afgesloten voor de hulpverlening en berging. Verkeer werd zo lang als nodig omgeleid via de N271 door Swalmen, en verkeer dat van verder kwam via de N273 Napoleonsbaan. Nadat brokstukken op de rijbaan Roermond-Venlo waren opgeruimd, werd die weer vrijgegeven. Na middernacht werd ook de rijbaan Venlo-Roermond weer vrijgegeven.

Na verhoor zondagmiddag is de Duitser vrij gelaten. Of hij verder wordt vervolgd, is volgens persofficier Fanny Hilhorst, nog niet duidelijk. “Eerst moet er nog technisch onderzoek verricht worden. Dat kan enige tijd duren. Als de resultaten van dat onderzoek bekend zijn, zullen we beoordelen of de man verder vervolgd wordt en wat dan de eventuele tenlastelegging is” aldus de persofficier tegenover de Limburger.

In de loop van zondag zijn vier personen uit de verschillende ziekenhuizen ontslagen. Een 51-jarige vrouw uit Heerlen blijft opgenomen in het ziekenhuis in Heerlen en een 51-jarige vrouw, woonachtig in België, blijft opgenomen in het ziekenhuis van Nijmegen.

 
Foto’s: Olaf Simons

Foto: Fer Traugott