Reuver – Eindelijk, Drakenrijk in kan uitbreiden van een strandbad tot recreatiepark. Ton Derks is eindelijk eigenaar van de grond geworden en kan nu gaan investeren in attracties. Ontgrondingsbedrijf Niba uit Nijmegen heeft 55 hectare grond langs de Rijksweg in Reuver overgedragen aan Ton Derks.

In 2013 werd de eerste waterplas was uitgegraven, toen kreeg Derks toestemming van Niba om die alvast als strandbad in te richten en open te stellen voor publiek. Het gebied dat voor 30 hectare bestaat uit water, is volgens Coppus verkocht voor een “symbolische prijs”.

Wethouder Jan Smolenaars van Beesel wijst erop dat de gemeente erin geslaagd is “grip op de grond te houden”. Overeengekomen is dat Derks de plicht heeft 5 miljoen euro in het gebied te investeren. Als hij dat niet doet, wordt de gemeente eigenaar van de grond en kan die verkocht worden aan een andere investeerder. Die komt in een gespreid bedje, omdat Niba de omgeving inricht als fraai natuurgebied “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Derks zijn afspraken nakomt” aldus Smolenaars tegenover de Limburger.