Assen – Verslagen zitten ze zondagmiddag op de bank, Wiebe en Joey Oppersma van minibike Racing Team Assen. Gisteren kregen ze een telefoontje dat hun broodnodige onderdelen zijn gestolen uit een bedrijfspand in Reuver. Zo maak je plannen voor het nieuwe seizoen 2017 en zo sta je met nagenoeg lege handen aldus de gedupeerde.

In de winterperiode trainen ze vaak indoor in Swalmen, vanwege de grote afstand iedere keer waren de onderdelen gestald in een loods van de ouders van zijn vriendin. Onbekenden sloegen echter hun slag aan de Mariastraat in Reuver en namen vele dingen mee. “In de herfstvakantie zijn wij naar Reuver gereisd mét mijn spullen, zodat ik de komende winter kon trainen in Swalmen. We hadden alles meegenomen in de trein en dan krijg je nu zo’n telefoontje”. En met alles bedoelt Joey: Een koffer met diverse tandwielen, kettingen, tandwieltrekker, koppelingtrekker, koppelingsleutel, twee koffers met rvs schroefjes, kettingspray etc.

Grote schade
Dus ja, alles is nu dus weg”, zegt een aangeslagen Joey tegen de lokale omroep van Assen, “We zouden met Bo, de broer van Mellisa, NK gaan rijden. Bo zou onderdeel uitmaken van Racing Team Assen. Voor iedereen wordt het moeilijker nu”. Al met al een schadepost van zeker 1.000 euro. Zus Jennefer vult nog aan: “Ik zou samen met Jan van de Wal ook nog een paar wedstrijden rijden”. De ouders van zijn vriendin is ook gedupeerd door de inbraak, zo missen zij o.a. een minibike (Blata Elite), een rollend frame, een aantal uitlaten, regenwielen met velg, een setje slicks, bandenwarmers Stage6 en het blok dat los op de werkbank stond. Ook gereedschap van van zijn eigen bedrijf, een Makita 2800 aggregaat, een startbooster en een TIG lasapparaat die slechts 1x gebruikt is. Een behoorlijke schadepost voor iedereen.

Ik had zo gehoopt op een leuk jaar”, valt er te lezen op de Facebookpagina van Joey, “Ze hebben spullen gepakt wat je nodig hebt voor de wedstrijden. Dus, komt het niet meer terug, kan ik volgend jaar niet meer rijden”. Mensen die weten waar de spullen zijn gebleven of worden aangeboden, worden dringend verzocht zich te melden bij Wiebe Oppersma, wsoppersma@home.nl of John Kelleners, kellenerstuinwoning@gmail.com of bij de politie.