Sevenum – Een man van 30 uit Litouwen is maandagmiddag dood gevonden aan de rand van een akker tussen Sevenum en Venlo, is mogelijk overreden door een maishakselaar en daardoor overleden. De politie startte maandagmiddag een groot onderzoek nadat voorbijgangers een stofelijkoverschot in een pas gerooid maisveld hebben zien liggen.

Sporen
Gezien de sporen rondom de persoon is een misdrijf of zelfdoding onwaarschijnlijk laat de politie weten. Uitgebreid onderzoek moet duidelijkheid geven over de exacte doodsoorzaak. Onderzoek ter plekke wees uit dat er maandagochtend mais dat zo’n 2 meter hoog stond voor er werd maandagochtend geoogst op het perceel.

De politie houdt er ernstig rekening mee dat het slachtoffer op het veld tussen de mais lag te slapen, en verrast werd door de oogstmachine. Dat idee wordt versterkt door het feit dat er persoonlijke spullen bij de persoon lagen. Het slachtoffer zou overreden zijn door de machines tijdens het oogsten en daarbij ernstige verwondingen opliep die hem of haar fataal zijn geworden.