Groesbeek – Het vrouwen elftal (onder 19) heeft zaterdag gewonnen met 4-0 tegen Wit-Rusland. Het was de tweede wedstrijd in het EK-kwalificatietoernooi, eerder wonnen zij al van Albanië. Ondanks dubbel winst is coach Jessica Torny nog niet heel tevreden “We namen te weinig initiatief en het tempo lag veel te laag.” Het mooiste doelpunt (3-0) van de wedstrijd werd gemaakt door de Reuverse Kelsey Geraedts.

Joëlle Smits opende de score in de 21e minuut met een kopbal die via de rug van een Wit-Russische verdediger in het doel vloog. Tien minuten later werkte de Wit-Russische keepster een voorzet van Kirsten van de Westeringh in eigen doel, waarmee Nederland goedkoop op 2-0 kwam.

Met drie verse spelers en een twee-keer-raken tactiek kwam Nederland na de rust uit de kleedkamer en dat leek resultaat op te leveren. In het eerste kwartier van de tweede helft zat er meer diepte en snelheid in het spel, maar na dat eerste kwartier verviel Oranje weer in het trage tempo van de eerste helft. Toch wist Nederland opnieuw twee keer te scoren.

In de 72e minuut van de wedstrijd viel het mooiste doelpunt van de middag, na een mooie aanval legde Leuchter de bal vanaf de zijkant panklaar neer voor Kelsey Geraedts, die niet aarzelde en zuiver binnenschoot. Zeven minuten voor tijd benutte Romée Leuchter een penalty, nadat Chasity Grant was neergelegd in het strafschopgebied van Wit-Rusland.