Reuver – De brandweer is zondagavond met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker uitgerukt naar de Ranonkelstraat vanwege een brand op een balkon. De brand werd ontdekt doordat een brandalarm af ging, toen zag een omwonende het vuur op het balkon en alarmeerde de hulpdiensten. De bewoner was op het moment van uitbreken van de brand niet thuis, toen werd gewaarschuwd en thuis arriveerde wilde hij de brand zelf blussen, daarbij werd hij tegengehouden door de politie.

De brandweer arriveerde kort daarna en had het vuur snel uit. Drie omliggende woningen die tijdlijk ontruimd werden, konden na controle van de brandweer weer vrijgegeven worden. Volgens de bewoner stond er een klein kacheltje op het balkon waar hij eerder wat papier in had verbrand.

De bewoner is door de politie meegenomen, een brandweerwoordvoerder laat weten dat de zaak is overgedragen aan de politie. Een woordvoerder van de politie was zondagavond niet bereikbaar. De getroffen woning is door de brand tijdelijk onbewoonbaar.

Foto: AVLimburg