Reuver – De brandweer heeft donderdagavond loshangende takken uit een boom gehaald die door de harde wind gevaarlijk los zijn gekomen. Bewoners aan de Spoorkamp hebben eerder al hun zorgen uitgesproken over de bewuste boom die sinds de herinrichting van de wijk niet meer veilig zou zijn.

Tijdens de storm van donderdag vielen er meerdere takken al naar beneden, ook op een naastgelegen woning waardoor er dakpannen en de regengoot beschadigd raakte. Bewoners hadden uit voorzorg hun voertuig niet in de buurt van de boom geparkeerd uit angst dat vallende takken hun voertuig zou beschadigen.

Nadat er een flinke tak tegen een woning viel werd de brandweer gealarmeerd omdat er nog twee gevaarlijk los hoog in de boom bungelden. Met behulp van een hoogwerker zijn die takken verwijderd door de brandweer.

De brandweer had eerder op de dag ook een boom van de weg gehaald die door de harde wind over de Beeselseweg kwam te hangen. De weg werd tijdelijk afgesloten om voor een veilige werkomgeving te zorgen en het risico dat voertuigen of personen onnodig gevaar lopen.