Reuver – De politie is zaterdagavond drie woningen in Reuver binnen gevallen vanwege een grootschalig onderzoek. De invallen waren gericht op het onderzoek naar de betrokkenheid van de Roermondse saunaclub bij omvangrijke witwaspraktijken. Daarbij zouden bankbiljetten van 500 euro uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de saunaclub aldus Justitie.

Bij de inval in saunaclub YinYang in Roermond heeft de politie zaterdagavond de aanwezige administratie en contant geld in beslag genomen. In de sauna werd beslag gelegd op de aanwezige administratie en contant geld. Bij de invallen in de andere panden werden gebruikershoeveelheden drugs, 40 xtc pillen en diverse wapens ontdekt en in beslag genomen. In één van de woningen stuitte de politie bovendien op een hennepkwekerij.

De politie zette bij de actie zaterdagavond 350 mensen in, waaronder tientallen (zeden)rechercheurs, arrestatieteams en de mobiele eenheid. Er werden twee personen zonder identiteitsbewijs aangetroffen en twee personen met openstaande boetes. De honderden aanwezige bezoekers konden na verhoor weer naar huis.

De eigenaar van de saunaclub laat aan L1 weten dat er door de inval een grote ravage is aangericht. Volgens hem begaat het justitie een grote blunder.