Reuver – Een van de gezellige cafés van Reuver gaat sluiten, op 30 december sluit eigenaar Maarten Snippe voor het laatst zijn café Friends. Daarmee stopt Maarten met het café na 14 jaar, tot verdriet van zijn trouwe bezoekers. Maarten had het café al een aantal jaren te koop staan, een goed bod bleef uit.

Voor vele bezoekers was Friends een tweede woonkamer, en dat leidde tot unieke innovaties, groepen en zelfs huwelijken. Maar het café was ook voor sommige mensen een doorn in het oog. Zo moest Maarten jarenlang voor de Raad van State en rechtbank verschijnen omdat zijn buurman overlast had van alles wat met het café te maken heeft. Van het terras tot aan de papierdoekjes dispenser bij het toilet, en vergunningen zouden allemaal niet volgens de regels zijn. In de jaren moest de gemeente keer op keer oude vergunningen aanpassen, en Maarten voor de kosten opdraaien. Naar eigen zeggen is Maarten nagenoeg 80.000 euro kwijt aan process- en juridische kosten, “niet de manier waarop je wilt ondernemen om een kroeg te hebben” aldus Maarten.

In het najaar deden twee geïnteresseerde kopers een bod, vanwege de jaren lange juridische strijd en gezondheidsredenen kon hij niet anders dan het bod accepteren waarmee de verkoop een feit is. Laatste jaren is Maarten bezig met een café met bed and breakfast bij het Zell an der Mosel. Nu zijn geliefde kroeg verkocht is, kan hij zich volledig focussen op de ontwikkelingen daar. Wat de plannen zijn van de kopers van Friends, is nog niet duidelijk.