Roermond – Een lekkende dieseltank van een vrachtwagen heeft in de nacht van woensdag op donderdag problemen veroorzaakt. De chauffeur zou vermoedelijk zijn tank op de A73 lek hebben gereden toen er modder en stenen over het wegdek schoten door een andere vrachtwagen die in de middenberm kwam, dat gebeurde ter hoogte van de tankstations Het Spik en Hoogvonderen.

De chauffeur kon de rommel niet ontwijken en hoorde een luide knal. Zijn voertuig bleef naar eigen zeggen stabiel en reed door naar een losadres vlakbij op het industrieterrein in Herkenbosch. Over de route werden vele tientallen liters diesel over het wegdek verspreid. Een automobilist werd verrast, en raakte in een bocht met zijn voertuig van de weg ter hoogte van de Subway aan de N570. De auto kwam op zijn zij terecht, de inzittende wisten het voertuig zonder verwondingen te verlaten.

Bij het afkoppelen van de trailer merkte hij dat het naar diesel rook, toen kwam hij tot de ontdekking dat zijn tank lek was. Hij verzette ze vrachtwagen stukje verderop en alarmeerde de hulpdiensten.

De brandweer heeft geprobeerd met speciale tape het gat af te dekken om daarmee de uitstroom te stoppen. Toen dat niet lukte is besloten om de hele tank leeg te pompen. Uit de tank, met een volume van +/- 700 liter werd ruim 300 liter diesel gepompt door de brandweer. Hoeveel er onderweg uit gelopen is, is niet bekend, naar schatting gaat het om ruim 100 liter.